KANAL 5

KANAL 5 VO ZIVO - Канал 5 Телевизија

Канал 5 Телевизија е национална телевизија основана во 1998 година во Скопје и е една од водечките помлади телевизиски куќи во Македонија. Таа е телевизија од претежно забавен општ формат. Исто така телевизијата поседува свој сателитки канал Канал 5+.


Телевизијата располага со две комплетно опремени студија, најсовремена телевизиска дигитална техника (Sony), аналогни и дигитални студиски камери, најнови дигитални камери dsr 200 и dsr 250 dv-cam (Sony), современи компјутерски и кат монтажни едници.


Со сето ова се произведуваат емисии од најразличен карактер. Јавувањата во живо од местото на настаните се овозможува со вклучување на врска преку репортажните возила кои се опремени со комплетна опрема. Програмската шема на телевизијата преку емисиите од своја продукција пред сѐ, ги задоволува потребите на гледачите.


Од многуте емисии би ги издвоиле: дневно информативни, политички емисии, вести, контактно забавни, детски емисии, спортски натпревари, актуелни филмови и серии и нагласени документарни емисии. Разновидните програмски содржини што секојдневно се нудат, привлекуваат сѐ поголем број гледачи. Во сите медија-истражувања веќе подолг период расте трендот на гледаност на програмата. Со тоа рекламниот простор е сѐ повеќе цел на многу клиенти и тие своите производи и услуги можат да ги претстават по слободен избор и пристапни цени. За успешна презентација на сето ова задолжен е маркетинг тимот на Канал 5 Телевизија. Зад функционалноста на телевизијата стои раководен тим заедно со уште 80-тина вработени кои се стручно оспособени, а своите задолженија ги извршуваат на најпрофесионален начин.


Скопје 1000, ул. Скупи б.б.
тел. +389 2 309 1551
факс +389 2 3091 560
e-mail: kontakt@kanal5.com.mk, desk@kanal5.com.mk, marketing@kanal5.com.mk
web-site: www.kanal5.com.mk