Makedonski Tv Kanali vo Zivo

Televizija u Severnoj Makedoniji je prvi put uvedena 1964. godine; ostaje najpopularniji medij. Javni emiter je Makedonska radio televizija, osnovana 1993. godine. TEKO TV (1989) iz Štipa je prvi privatni televizijski kanal u zemlji. Ostali popularni privatni kanali su: Sitel, Kanal 5, Telma, Alfa TV, Alsat-M i TV 24. Većina privatnih medija je vezana za političke ili poslovne interese, a državni mediji imaju tendenciju da podržavaju vladu. Javne radiodifuzne mreže suočavaju se sa oštrom konkurencijom komercijalnih stanica, koje dominiraju u gledanosti. Izveštaj koji sponzoriše Evropska unija kaže da je sa brojnim TV i radio mrežama tržište pretrpano i da se mnogi lokalni emiteri bore da finansijski prežive.

DVB-T je uveden u Republici Severnoj Makedoniji u novembru 2009. godine kao Pai TV platforma poznata kao BoomTV od strane ONE. Platforma uključuje nacionalne kanale sa nacionalnom frekvencijom i najpopularnije svetske kanale. Boom TV koristi 3 multipleksa (MUKS 1, MUKS 2 i MUKS 3). Isključivanje DVB-T u zemlji završeno je 1. juna 2013. MRD (Savet za radiodifuziju Republike Makedonije) upravlja i održava DVB-T mrežu u Republici Severnoj Makedoniji i javnu Makedonsku radio televiziju koristeći MUKS 4 i MUKS 5 dok ONE upravlja privatnim nacionalnim i lokalnim TV stanicama u Severnoj Makedoniji koristeći MUKS 6 i MUKS 7.

Kablovska televizija je visoko razvijena, sa penetracijom kablovske televizije u Skoplju u 67% svih domaćinstava. Postoji 49 provajdera kablovske televizije od kojih dva velika A1 i Telekabel drže 80% tržišta. Dve velike kompanije nude kablovsku televiziju u analognoj i digitalnoj, a takođe su uvele i triple plai početkom 2007.