MRT Sobraniski vo zivo - Sobranski Kanal

7. januara 1991. godine Televizija Skoplje je počela sa emitovanjem programa na svom trećem kanalu. „Kanal 3” se emituje pet dana u nedelji po četiri sata, potpuno „uživo” i svetlijih sadržaja, preko kojih se prvi put u programima koristi telefonski razgovor sa gledaocima, kao i mnogi drugi atraktivni programski sadržaji i radnje kojima se animiraju gledaoci. U drugim vremenskim zonama, Treći kanal je ispunjen preuzetim satelitskim programima i emituje aktivnosti Skupštine.

U početku se Treći kanal emitovao preko jednog predajnika samo za područje Skoplja, a kasnije su uz pomoć skupština opština nabavljeni repetitori i izgrađeni neophodni infrastrukturni objekti, što je omogućilo praćenje program u još desetak gradova širom Makedonije. Sa više programskih akcija iz gradova u kojima se gleda "Kanal 3", otvaraju se razvojne mogućnosti za stvaranje regionalnog televizijskog programa u Makedoniji i prerastanje dopisnika u regionalne TV centre.

Kasnije je Kanal 3 preimenovan u Treći program Makedonske radio-televizije da bi kasnije bio preimenovan u skupštinski kanal i skoro u potpunosti posvećen aktivnostima makedonskog parlamenta.