Izvorna TV Uživo

Na osnovu prikupljenih Dozvola, 05.01.2015. godine tačno u 12 sati sa emitovanjem je krenuo program Izvorna TV. Ekipa kreativnih ljudi, zaposlenika Izvorne TV, kroz proteklih nekoliko godina, od početka emitovanja, do danas, pravi korake naprijed i konstantno radi na usavršavanju i inovacijama u proizvodnji programa, sa ciljem da konačan proizvod, program koji naši gledoci gledaju, bude što zanimljiviji, kvalitetniji i u skladu sa najvišim standardima.

U proteklih nekoliko godina bili smo jako aktivni i proizveli smo nekoliko hiljada video sadržaja, od kraćih emisija, emisija trajanja od sat i više vremena, preko muzičkih spotova, do reklamnih video džinglova i to u najboljem mogućem HD kvalitetu. Bogata arhiva Izvorne TV danas broji blizu 10.000 video sadržaja koji su u našem vlasništvu.

Izvorna TV je izrasla u ozbiljnu medijsku kuću i važi za jednu od najgledanijih i najomiljenijih televizija u Bosni i Hercegovini, ali i cijelom svijetu, gdje god ima bosanskohercegovačke, ali i EX YU dijaspore, i uvijek smo, pored jake konkurencije, u top 10 najgledanijih TV kanala. Danas se Izvorna TV emituje u HD rezoluciji! Program Izvorne TV je zabavnog karaktera, bez politike, drugačiji od svih TV kanala. U domove naših gledalaca širom svijeta donosimo dašak tradicije, nostalgije!

Izvorna TV, kao čuvar bosanskohercegovačke tradicije, u svom programu emituje upravo sve ono što čini bogatu tradiciju ovih prostora, ali i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine, kroz izvornu muziku i sevdah, bosanske vašare i teferiče, bosanska veselja, bosanske koride, zanimljive priče iz Bosne, stare zanate, tradicionalne običaje, ali i druge zanimljivosti koje promoviraju tradiciju i ljepote Bosne i Hercegovine! Misija Izvorne TV je da bogatu tradiciju svih naroda u Bosni i Hercegovini i prirodne ljepote Bosne i Hercegovine predstavi i približi cijelom svijetu u najljepšem svjetlu i da tradiciju sačuva od zaborava i konačno postavi na mjesto koje zaslužuje!

Dobrodošli na Izvornu TV!