Televizija 5 Uživo

Televizija 5 je bosanskohercegovački televizijski kanal koji nudi širok spektar programa uključujući vijesti, sport, filmove i zabavu. Poznata je po kvalitetnom izveštavanju i detaljnom izveštavanju o aktuelnim događajima. Sa fokusom na pružanje najtačnijih i najsavremenijih informacija gledaocima, Televizija 5 je pouzdan izvor vijesti i zabave u Bosni. Bez obzira da li tražite najnovije naslove ili samo želite da se opustite i uživate u sjajnom programu, Televizija 5 ima ponešto za svakoga.

Mnogi Bošnjaci ne znaju gde da pogledaju odgovarajući TV program. Mi na Televiziji 5 pravimo atraktivan verski program koji možete lako da gledate sami, u porodici ili sa gostima.

Televizija u Bosni i Hercegovini

Televizija u Bosni i Hercegovini je prvi put uvedena 1956. godine. Od ukupno 93 televizijske stanice, 71 je komercijalna, dok je njih 19 u javnom vlasništvu (regionalno/kantonalno, lokalno ili opštinsko), dok su tri javna servisa u BiH i Hercegovinu finansiraju kroz zakonsku RTV taksu.

Prvo emitovanje televizije u SR Bosni i Hercegovini započela je 1961. godine Radio-televizija Sarajevo koristeći prostorije i opremu tadašnjeg Radio Sarajeva. Prvi medij u SR BiH počeo je sa emitovanjem programa iz centra Sarajeva (iz stambene zgrade u današnjoj sarajevskoj ulici Alekse Šantića). Pored ove lokacije, sjedište televizije nalazilo se i u zgradi u kojoj se danas nalazi Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (Ulica Danijela Ozme u Sarajevu).