N1 Srbija

N1 Srbija Uzivo - Vesti iz Srbije, regiona i sveta

N1 je međunarodni pretplatnički televizijski kanal sa sedištem u Beogradu.[1] Nalazi se u vlasništvu preduzeća United Media, čiji je većinski vlasnik Dragan Šolak.[2] Osnovan je 30. oktobra 2014. godine. N1 je 24-časovni kanal i zastupnik američkog CNN-a. N1 je isključivo dostupan preko operatera čiji je vlasnik United Group. Kako je fokusiran na publiku četiri države u kojima ima sedište, N1 ima četiri odvojene uređivačke politike, zasebne reportere, TV studije, kao i internet i mobilne platforme. U slučajevima kada se vesti preklapaju, prezentuju se zajednički.

N1 se emituje putem kablovskih emitera u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori, DTH platforme u Evropi i širom sveta, kao i kroz OTT platformu NetTV Plus.

N1 je ekskluzivni regionalni informativni partner američkog CNN-a i može emitovati njegove programe koji su važni gledaocima u regionu, što u isto vreme omogućava N1 da svoj sadržaj od međunarodne važnosti razmenjuje sa CNN-om. Ovo partnerstvo takođe omogućava N1 da se oslanja na bogato globalno iskustvo CNN-a u oblastima prikupljanja vesti i pravljenja programa, kroz ekskluzivni pristup živim vanrednim međunarodnim vestima i prilozima, za emitovanje na N1. Prvi put u regionu prevodio se odabrani program, kao i vesti CNN-a.