TV Koper v živo - TV Koper Capodistria

TV Koper Capodistria je slovenački besplatni televizijski kanal sa sedištem u Kopru, Slovenija. Uglavnom finansiran državnom pomoći, kanal služi italijanskoj manjini u Sloveniji i Hrvatskoj. Takođe se može primiti u italijanskoj regiji Friuli-Venezia Giulia.

Kanal pokriva međunarodne, regionalne i lokalne vesti sa obe strane granice. U redakciji kulturnih programa prikazuju se Artevisione, Istria e... dintorni, L’Universo e`... i Itinerari. Emisije, sa dokumentarnim filmovima, reportažama i formatima časopisa, fokusiraju se na regionalni i lokalni kulturni život u Sloveniji, Italiji i Hrvatskoj.

Kanal je prepoznatljiv po prvoj TV emisiji sa muzičkim spotovima, ne samo u bivšoj titoističkoj Jugoslaviji, već iu susednoj Italiji, sa popularnim zapadnjačkim muzičkim spotovima tokom 1980-ih, a njen voditelj Dario Diviacchi zagovara status zvezde među svojom mladom TV publikom. Emisija, prvo pod nazivom "Alta Pressione" ("Visoki pritisak"), a kasnije "Video miks", emitovana je svakog četvrtka uveče. Format telefonskog poziva u kojem TV gledaoci biraju između muzičkih spotova koji će se emitovati u emisiji, uveden je kasnije sa voditeljem Aleksom Binijem.

Muzički program učinio je kanal popularnim u Italiji, gde je emisija bila treća najgledanija TV emisija 1985. godine.