Al Jazeera uživo | Najnovije današnje vijesti

Al Jazeera Balkans (AJB) je međunarodna informativna televizijska stanica sa sjedištem u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, usmjerena na medijska tržišta zemalja koje su nekada bile sastavne jedinice SFR Jugoslavije. Dio je medijske mreže Al Jazeera.

Stanica emituje u lokalnim varijantama „zajedničkog jezika koji se govori u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori“ (poznatiji kao srpskohrvatski) od 7.30 do 3.30 po srednjeevropskom vremenu (počinje i završava 30 minuta kasnije tokom vikenda ), sa oba programa uživo, unapred snimljenih originalnih i titlovanih Al Džazirinih engleskih programa. Prljavi feed uživo Al Jazeere English se simultano emituje ostatak sati sa jednostavnim Gledajte AJE (prevod Gledate AJE) tekstualnu grešku prekrivenu u gornjem desnom uglu ekrana. Al Jazeera Balkans je sestrinski kanal Al Jazeere na arapskom jeziku i kanala Al Jazeera English na engleskom jeziku. Stanica emituje analizu vesti i priloge, kao i dokumentarne filmove, debate uživo, aktuelnosti, poslovne, tehnološke i sportske vesti.

Al Jazeera Balkans počela je emitovanje vlastitog programa 11. novembra 2011. u 18 sati iz centralnog i moderno opremljenog studija u Sarajevu. Na regionalnom medijskom prostoru postavila je nove profesionalne, tehničke i etičke kriterijume u televizijskom novinarstvu. Koristi resurse i materijale s Al Jazeerinih kanala na arapskom i engleskom jeziku. Al Jazeera je jedan od najvećih izvora informacija u svetu i ta TV mreža raspolaže sa 65 međunarodnih ureda. AJB ima za cilj da gledaoci postanu ključni izvor međunarodnih i regionalnih vesti.