Balkan Tv uživo

TV Hayat je bosanskohercegovačka televizijska stanica osnovana u maju 1991. godine. Datum početka emitiranja programa je 24. februar 1992. Televizija je privatno vlasništvo 4 fizička lica.

Hayat TV je televizijska stanica iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Reč "Hayat" na arapskom znači "život".

To je privatna TV stanica, koja je počela sa emitovanjem 24. februara 1992. Njena pokrivenost je preko 1,5 miliona ljudi u Bosni, brojni kablovski pretplatnici u susjednim zemljama i satelitski gledaoci. Početkom 2009. godine Hayat TV otvorila je novo sjedište u Vogošći, predgrađu Sarajeva.

Hayat se sada sastoji od "Hayat" kanala za bosanskohercegovačku regiju i takođe od Hayat Plus kanala za svoju dijasporu. Početkom 2012. godine kanal je otvorio dva nova muzička kanala, Hayat Folk za bosansku narodnu muziku i Hayat Music za 50% englesku muziku i 50% domaću pop muziku. Hayat Music je postao prvi kanal u Bosni koji se emituje na širokom ekranu, u omjeru 16:9. Hayat je 2014. godine otvorio prvi bosanski kanal za djecu po imenu Hajatovci. Hajatov logo podseća na poseban logo pauna američke TV mreže NBC.

Hayat je zajedno sa ATV-om 2011. godine osnovao Program plus, deo zajedničkog programa dve televizijske kuće.

Svih pet Hajatovih kanala emituju u Evropi preko satelita EutelSat16 i raznih kablovskih operatera. Stanica takođe emituje sve svoje kanale širom sveta na raznim IPTV platformama - Hayat TV, Hayat Plus, Hayat Folk, Hayat Music i Hayatovci.