B92

TV B92 Uživo - Televizija B92 iz Beograda uzivo

B92 osnovan je pre 27 godina kao radio stanica koja je od 1989. godine do danas izrasla u snažan medijski konglomerat sa međunarodnim kredibilitetom čije su četiri osnovne aktivnosti četiri: TV B92 - uspešno pozicionirani komercijalni terestrijalni kanal sa jakim informativnim sadržajem, kablovska televizijska stanica B92 info, veb sajt B92.net i Play radio. Tokom 2015. godine većinski udeo u kompaniji B92, preuzeo je internacionalni medijski gigant Antena grupa, medijski lider u jugostočnoj Evropi, koja planira ulaganja u razvoj kompanije B92 kao brenda sa istorijom poslovanja dugom više od dve i po decenije.

I publika televizije B92 i radio stanice Play pokrenutog 2015. godine imaju sličnosti - prema rezultatima marketinške agencije za istraživanje javnog mnjenja Ipsos strategic marketing, gledaoci I slušaci su mladi, urbani, visoko obrazovani i željni avanture i izazova.

B92 je osnovan 1989. godine kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu, a od tada je izrastao u kompaniju koja obuhvata nacionalnu radijsku i nacionalnu televizijsku stanicu, regionalni veb sajt, kablovski informativni kanal. TV B92 je počela emitovanje 2000. godine, kao nastavak aktivnosti i projekata kojima se B92 do tada bavio, u jednako oskudnim uslovima za rad kao i Radio B92 deceniju ranije – iz minijaturnog studija u Domu omladine i sa nekoliko predajnika. Nastala sa idejom da se već dobro poznate vrednosti koje B92 zastupa prošire i putem ovog medija, TV B92 I danas jednako uspešno informiše, zabavlja, obrazuje i inspiriše gledaoce u celoj Srbiji. Veb sajt B92.net postoji već 20 godina, a nastao je 1996. godine iz potrebe da se prevaziđu zabrane emitovanja radijskog programa i publici pruži alternativni način informisanja. Informativni portal B92.net je jedan od najposećenijih I najuticajnijih sajtova u Srbiji i regionu. Prosečan broj dnevno otvorenih stranica na desktop uređajima je više od 3.000.000, a na mobilnim platformama više od 5.000.000, a godine 2012. pokrenut je podsajt Superzena.b92.net dok je 2015. počeo sa radom Bulevar.b92.net U skladu sa potrebama tržišta na koja su istraživanja ukazivala, godine nakon dve I po decenije postojanja Radio B92 na jesen 2015. doživeo je ribrending I ustupio svoje mesto dinamičnijem, modernijem, savremenijem Play radiju koji je za vrlo kratko vreme osvojio širok auditorijum slušalaca.