TELMA VO ZIVO - makedonska nacionalna TV stanica

Telma — Makedonska nacionalna TV kuća osnovana septembra 1996. godine u Skoplju, kao jedna od privatnih televizijskih stanica u Makedoniji. Njegov osnivač i vlasnik je Makpetrol AD. — Skopje. Televizija Telma je jedna od pet televizijskih stanica koje su na konkursu Vlade Republike Makedonije 1998. godine dobile koncesiju za sedmogodišnje emitovanje programa na području grada Skoplja. Naziv „Telma” dobija se kombinovanjem „Televizije” i „Mekpetrola”.

TV-Thelma zapošljava preko 150 zaposlenih i veliki broj spoljnih saradnika – televizijskih stvaralaca iz svih oblasti. Na raspolaganju su im dva studija (od 60 i 250 kvadratnih metara) i najsavremenija oprema za digitalnu televiziju. Direktorka televizije je Snežana Lupevska

Televizija Thelma emituje program od 18 do 20 časova. Programsku šemu čine tri zaokružene celine: informativni, zabavno-rekreativni i kulturno-umetnički i dokumentarni program.

Njegova glavna karakteristika je informativni program. Centralne Telmine vesti smatraju se jednom od najpouzdanijih u Makedoniji. Vesti se emituju svakog dana od 18:30 i 21:30. U okviru informativnog programa, jednom nedeljno se priprema aktuelni intervju u okviru emisije Top tema, a pripremaju se i druge informativno-političke emisije časopisnog tipa: Vreme, Balansi, Dosije, Svetot kostan i dr.