OBN uživo stream - Televizija OBN Live Television

OBN uživo stream

OBN Televizija (Open Broadcast Network d.d.) je dioničko društvo sa sjedištem u Sarajevu. OBN je komercijalna televizija koja ima dozvolu za rad «free-to-air kanal» na području Bosne i Hercegovine.

Emitiranje se postiže putem korištenje zemaljskih odašiljača u BiH kroz koji se emitira izravno do 3,9 milijuna stanovnika. Međutim, OBN kanal je dostupan mnogo široj publici, te je vidljiv do 25 milijuna stanovnika putem kabelskih, satelitskih i internetskih platformi kako u BiH tako i u susjednim zemljama (Hrvatska, Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, itd.), te velikoj dijaspori u skoro svim zemljama svijeta.

POVIJEST

OBN televizija, u početku pod nazivom Tvin, osnovana je 1996. od strane Međunarodne zajednice u BiH kao televizija posvećena pružanju nepristranih vijesti bez utjecaja politike. Oko 20 milijuna USD uloženo je od strane osnivača, te je do kasnih 90-ih, većina međunarodnih donatora prekinulo financiranje televizije jer ulaganja nisu rezultirala ekonomskoj samoodrživosti televizije.U 1998. godini televizija je preimenovana u OBN d.d. (Open Broadcast Network) i preoblikovana u dioničko društvo (dioničari su bili OBN Trust, ltd društvo iz Londona registrirano u Velikoj Britaniji sa 48% kapitala; a preostalih 52% kapitala je bilo u vlasništvu lokalnih menadžera). Do 2002. godine bio je pod upravom Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu i EU-a. Tada vlasnikom postaje Ivan Ćaleta, nekadašnji vlasnik Nove TV i Prve TV. Godine 2004, novi tim, preuzeo je upravljanje televizijom. Pokrenute su nove inicijative, uključujući poboljšane marketinške aktivnosti i dodatno smanjenje troškova, a to u konačnici je dovelo do zaokreta poslovanja i povećanja prihoda.