BN Uživo - BN Televizija Uzivo

BN Uživo - BN Televizija Uzivo

Radio Televizija Bijeljina (RTV BN) je bosanskohercegovački radio i televizijski emiter sa sjedištem u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Stanica je osnovana 1998. godine i danas je jedna od najpopularnijih i najpoznatijih stanica u Bosni i Hercegovini. RTV BN nudi 24-časovni kanal sa vestima, politikom i zabavnim programom na bosanskom / hrvatskom / srpskom jeziku. Stanica ima preko 120 zaposlenih sa dopisnicima vesti iz Bosne i Hercegovine, Beograda, Londona, Beča i drugih gradova.

BN TV i Radio BN mogu se primati putem satelita u Evropi, Severnoj Americi (SAD i Kanada), Australiji i Novom Zelandu. Od 2006. godine RTV BN se može primati i preko interneta preko zvaničnog sajta . Za desetogodišnjicu 2008. godine, stanica se uselila u novu zgradu. RTV BN je 2009. godine osnovao muzičku etiketu i istoimeni muzički kanal BN Music, koji emituje 24 sata muzike.

U januaru 2010. emitovanje stanice je prekinuto na dva sata jer su policijski službenici zauzeli glavnu zgradu u Bijeljini . Stanica je optužena za utaju poreza, zbog čega su službenici pretresli zgradu . Kako navodi RTV BN, za to su postojali politički razlozi, jer je ta televizija kritikovala premijera Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu vladu.