Blic TV uživo - Gledaj Blic TV Prenos uživo

Blic je dnevni list u Srbiji, koji je u vlasništvu švajcarske kompanije Ringier Akel Springer AG, odnosno njene podružnice u Srbiji Ringier d.o.o. (koja se ranije zvala Blic Pres d.o.o.). List su 1996. godine osnovali Peter Kelbel i Aleksandar Lupšić. Prvo izdanje Blica izašlo je 16. septembra 1996. godine i od tada list redovno izlazi. U oktobru 2004. list je došao u vlasništvo Ringier AG.

Tokom protesta opozicije u Srbiji 1996. godine, koji su izbili zbog poništenja drugog kruga lokalnih izbora, Blic je bio jedini dnevni list koji je pisao o ovim događajima. Tradicionalne dnevne novine (Politika, Večernje novosti, Borba i druge) uglavnom su ignorisale proteste koje su organizovale opozicione stranke DS i SPO. U tom periodu došlo je do drastičnog povećanja tiraža lista, koji je u jednom trenutku narastao na 250.000 primeraka. Međutim, štamparija Borba je tada saopštila da iz tehničkih razloga nije u mogućnosti da štampa više od 80.000 primeraka prazničnog broja Blica, što je bio očigledan pritisak tadašnjeg režima na uređivačku politiku Blica. Nakon toga, list je u prazničnom izdanju objavio komentar Pitera Kelbela, predstavnika vlasnika, koji kritikuje proteste i izveštava o njima. Posle ovog komentara, Blic su napustili neki od najuglednijih novinara.

Nakon konsolidacije, u oktobru 2004. godine, list je došao u vlasništvo švajcarske multinacionalne kompanije Ringier AG, koja je kupila 74,9% akcija kompanije Blic d. o. o.. Pored Blica, kompanija Ringier d. o. o. izdaje i listove Alo, 24 ezasa, Blic Ežena i nedeljnik NIN.

Nakon promene vlasničke strukture, Blic beleži konstantan rast tiraža i broja prodatih primeraka. U 2006. godini tiraž novina iznosio je 164.221 primerak dnevno, a 2007. porastao je na 180.948 primeraka. Blago povećanje tiraža nastavilo se i u narednom periodu. Mnoga istraživanja čitanosti štampanih medija svrstavaju Blic među najčitanije dnevne novine u Srbiji, koje čitaoci doživljavaju kao proevropske novine, u kojima mogu pronaći kratke i jasne informacije, iako neki osporavaju ove studije kao pristrasne.

Gledajte Blic TV prenos uživo

Blic TV je srpska kablovska nacionalna televizija u vlasništvu Ringiera. Sedište se nalazi u Kosovskoj 10, u Beogradu. Registrovan je 8. avgusta 2022, dok je sa emitovanjem počeo 3. oktobra. Dostupan je u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.