Kurir TV Uživo - KURIR TELEVIZIJA

KURIR TELEVIZIJA

Kurir je srpski pretplatnički televizijski kanal koji se prikazuje od 28. juna 2020. godine. Vlasnik kanala je preduzeće Adria Media Group, koje se nalazi u vlasništvu Igora Žeželja i preduzeća Mondo Inc. Sedište kanala se nalazi na adresi Vlajkovićeva 8, Beograd. Kurir je najavljen u martu 2020. godine, kada je Regulatorno telo za elektronske medije izdalo dozvolu za pružanje medijske usluge na osnovu zahteva preduzeća Adria Media Group. Televiziju prate kontroverze zbog uplitanja državnog kapitala.

Kurir televizija dostupna je na kanalu broj osam za korisnike MTS IPTV i kablovskog sistema Supernova na teritoriji Srbije, kao i u okviru ponude m:tel-a u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i platforme GO4YU u dijaspori.

Pretplatnička televizija (engl. Pay TV) je usluga koju nude televizijski operateri, ali i satelitski, kablovski i ostali distributeri televizijskih kanala. Služi ukoliko operater ili distributer televizije želi da naplati pojedine televizijske kanale. Kroz satelitski, kablovski ili zemaljski distributivni sistem se distribuiraju svi, pa i šifrovani (skremblovani) kanali, ali se oni mogu gledati samo pomoću posebnih uređaja – dekodera, koji se iznajmljuju od satelitskog, kablovskog ili zemaljskog operatera dok traje ugovorna obaveza. Dekoderom se mogu razdvojiti kanali u grupe koje mogu biti odvojeno naplaćivane