Zdravkin TV

Televizija Zdravkin vo Zivo - Veles, Macedonia - Телевизија Здравкин

Televizija je u Sjevernoj Makedoniji prvi put uvedena 1964. godine; ostaje najpopularniji medij vijesti. Javni emiter je Makedonska radio televizija, osnovana 1993. TEKO TV (1989) iz Štipa je prvi privatni televizijski kanal u zemlji. Ostali popularni privatni kanali su: Sitel, Kanal 5, Telma, Alfa TV, Alsat-M i TV 24. Većina privatnih medija vezana je za političke ili poslovne interese, a državni mediji obično podržavaju vladu. Javne radiodifuzne mreže suočavaju se s oštrom konkurencijom komercijalnih postaja, koje dominiraju gledanošću. Izvješće pod pokroviteljstvom Europske unije kaže da je s brojnim TV i radijskim mrežama tržište prenapučeno i da se mnogi lokalni emiteri bore za financijski opstanak.

DVB-T je uveden u Republici Sjevernoj Makedoniji u studenom 2009. godine kao Pay TV platforma poznata kao BoomTV od strane ONE. Platforma uključuje nacionalne kanale s nacionalnom frekvencijom i najpopularnije svjetske kanale. Boom TV koristi 3 multipleksa (MUX 1, MUX 2 i MUX 3). Isključivanje DVB-T-a u zemlji završeno je 1. lipnja 2013. MRD (Savjet za radiodifuziju Republike Makedonije) upravlja i održava DVB-T mrežu u Republici Sjevernoj Makedoniji i javnu Makedonsku radio-televiziju koristeći MUX 4 i MUX 5 dok ONE upravlja privatnim nacionalnim i lokalnim TV postajama u Sjevernoj Makedoniji koristeći MUX 6 i MUX 7.

IPTV je službeno pokrenut 17. studenog 2008. kada je Makedonski Telekom pokrenuo prvu IPTV uslugu u zemlji, MaxTV. Kabelska televizija je visoko razvijena, s penetracijom kabelske televizije u Skoplju u 67% svih kućanstava. Postoji 49 pružatelja kabelske televizije, a dva velika A1 i Telekabel drže 80% tržišta. Ove dvije velike tvrtke nude kabelsku televiziju i analognu i digitalnu, a početkom 2007. uveli su i Triple play.

| tv stanici, Televizija Zdravkin vo Zivo |