MRT 1

MRT 1 VO ZIVO - Makedonska radio Televizija

MRT 1 je prvi kanal Makedonske radiotelevizije. Osnovan je 1964. godine kao prvi i jedini program Televizije Skoplje. MRT 1 za Makedoniju uživo prenosi Euroviziju i Olimpijske igre. MRT 1 emitira emisije i poznate serije. Radio Skoplje je 1960.-1962., što se tiče programiranja, formiralo tim i svoje djelatnike slalo na usavršavanje u radiotelevizijske centre u Beogradu i Zagrebu, te se intenzivno pripremalo za osvajanje i tog segmenta emitiranja.

8. travnja 1964. godine završena je montaža TV odašiljača 5/1 KW objekta Crn Vrv. S jakim antenskim sustavom (4x4 antenski paneli), koji ima pojačanje od 10 decibela, što znači da zrači u svim smjerovima sa 50 KW, bit će dominantan u to vrijeme na našim prostorima. Povodom službenog puštanja u rad 5. lipnja 1964. u zgradi je održana svečanost i prvi izravni televizijski prijenos tipa Socijalističke Republike Makedonije. Radnici televizije ostvaruju još jednu pobjedu, ali Televizija je još uvijek na rubu svog početka. Tijekom ljeta 1964. realizirani su izravni prijenosi sportskih, folklornih i zabavno-glazbenih priredbi sa "Susreta solidarnosti".

Rođendan skopskog televizijskog studija smatra se 14. prosinca 1964. godine. Iz improviziranog studija (limenog hangara) nalaze se dva stola za zvučnike i spikera, s jednom kamerom (i drugom rezervnom) iz doniranog engleskog report cara, s mobilnom vezom od auta do odašiljača Crn Vrv, u " uživo", redovito emitiraju vlastiti program iz vlastitog studija. U 18:15 TV novine 20 minuta, zatim crtana i dječja emisija, edukativna emisija, strani jezici, kulturna emisija, EPP... Dakle, pet dana u tjednu. Za planirane termine napravljen je dovoljan broj emisija i reportaža, a uživo se emitiraju dječje lutkarske i edukativne emisije. Tako do 20 sati, a potom uvrštenje u zajednički program Radio-televizije Jugoslavije.

| mtv 1 live stream, mrt 1 programa, mrt live, sport na mtv mk, mrt vo zivo makedonija, mrt 1 live, mtv direktno, makedonska televizija vo zivo. |