Gledaj Hayat - Hayat uživo stream - Hayat Media BiH

Haiat TV je televizijska stanica iz Sarajeva, Bosna i Hercegovina. Reč "Haiat" na arapskom znači "život". To je privatna TV stanica, koja je počela sa emitovanjem 24. februara 1992. Njena pokrivenost je preko 1,5 miliona ljudi u Bosni, brojni kablovski pretplatnici u susjednim zemljama i satelitski gledaoci. Početkom 2009. godine Haiat TV otvorila je novo sjedište u Vogošći, predgrađu Sarajeva.

Haiat se sada sastoji od kanala "Haiat" za bosanskohercegovačku regiju i takođe kanala Haiat Plus za svoju dijasporu. Početkom 2012. godine kanal je otvorio dva nova muzička kanala, Haiat Folk za bosansku narodnu muziku i Haiat Music za 50% englesku muziku i 50% domaću pop muziku. Haiat Music je postao prvi kanal u Bosni koji se emituje na širokom ekranu, u omjeru 16:9. Haiat je 2014. godine otvorio prvi bosanski kanal za djecu po imenu Hajatovci. Hajatov logo podseća na poseban logo pauna američke TV mreže NBC.

Haiat je zajedno sa ATV-om 2011. godine osnovao Program plus, deo zajedničkog programa dve televizijske kuće. Svih pet Hajatovih kanala emituju u Evropi preko satelita EutelSat16 i raznih kablovskih operatera. Stanica takođe emituje sve svoje kanale širom sveta na raznim IPTV platformama - Haiat TV, Haiat Plus, Haiat Folk, Haiat Music i Haiatovci.